"Μέλη και Μελέκ"

Στις 13/5/2022 είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την συγγραφέα κα Βάνα Μαυρίδου. Με το καινούργιο της βιβλίο «Μέλη και Μελέκ» των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ, μας ταξίδεψε με τρόπο μοναδικό και βιωματικό στην εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από εκείνη την μελανή στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και αυτό στάθηκε αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου.

Τα παιδιά των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης του σχολείου μας σε δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις συνομίλησαν με την συγγραφέα για τα θέματα της προσφυγιάς, της απώλειας, του αποχωρισμού αλλά και της δύναμης της θέλησης του ανθρώπου, της ελπίδας και του επαναπροσδιορισμού. Με αντικείμενα αναμνηστικά από το Μουσείο Μικρασιατών η διήγηση πήρε ζωή και τα παιδιά ένιωσαν τα γεγονότα.

Στη συνέχεια η συζήτηση πήρε τροπή γύρω από την έμπνευση και τον τρόπο που μπορεί κανείς να γίνει συγγραφέας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κα Στέλλα Αθανασίου, κος Γιάννης Στεφανάκης και η κα Λουκία Μέρμηγκα, Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε θερμά την συγγραφέα κα Βάνα Μαυρίδου αλλά και τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ για την εύστοχη επιλογή και  ευχόμαστε καλοτάξιδο το υπέροχο βιβλίο της.